Vrouw koopt maaltijd voor dakloze man en zit bij hem. Voordat ze weggaat geeft ze de man een briefje dat zijn leven veranderd

0
2

In maart 1995 heeft zanger Joan Osborne een hitnummer uitgebracht genaamd “What If God Was One Of Us”. Het nummer bereikte de top-40 en werd later genomineerd voor drie awards bij de Grammy’s.

Het nummer had een hartverwarmende tekst die luisteraars hielp om hun kijk op het leven te veranderen. Het was een levensveranderende single waardoor mensen zich gingen afvragen hoe we elkaar eigenlijk behandelen.

Wat als het beter en aardiger omgaan met elkaar zou resulteren in iets wat je leven kan veranderen? Het leven van de jonge vrouw, Casey Fischer, is voor altijd veranderd na het opvolgen van advies uit een nummer dat je een vreemdeling aardig moet behandelen.

Fischer wilde een koffie halen bij Dunkin’ Donuts toen ze iets meemaakte wat haar leven voor altijd veranderde. Een dakloze man was bezig met muntjes van de stoep te rapen. Ze keek naar hem en hoe hij naar binnen liep en zijn muntjes aan het tellen was.

Toen ze in gesprek raakte met de man kwam ze erachter dat hij slechts een dollar bij elkaar had gevonden. Ze wilde iets goeds doen voor de man en besloot om een drankje en een bagel als ontbijt voor hem te kopen van haar eigen geld.

Lees ook  Enorme ophef om video: Vader straft dochter voor pesten op school!

Toen Fischer haar keuze had gemaakt vroeg ze aan de man of hij even met haar wilde praten. Hij zag dat wel zitten.

Door met de man te praten kwam ze achter de naam van de dakloze man: Chris. Chris klaagde over dat mensen hem niet goed behandelde omdat hij dakloos is.

Hij vertelde ook over zijn problemen met drugsverslaving en hoe het hem heeft veranderd in iemand die hij zelf niet eens meer herkent. Hij is zijn moeder verloren aan kanker maar heeft altijd geprobeerd ervoor te zorgen dat ze trots op hem zou zijn na haar overlijden. De twee hebben meer dan een uur met elkaar gepraat voordat Fischer zich realiseerde dat ze te laat zou komen voor haar les. Toen vroeg Chris om een minuutje te wachten.

Lees ook  Nederlandse Overeem maakt tijdens UFC Peking einde aan ongeslagen status van de Russische Pavlovich

Ze zag hoe Chris iets op een oud bonnetje schreef en het vervolgens aan haar gaf voordat ze wegging.

Hij verontschuldigde zich voor zijn handschrift, lachte en liep weg. Toen Fischer het briefje openmaakte was ze nog niet klaar voor het hartverwarmende bericht die ze zou gaan lezen.

Op het briefje stond “Ik wilde mezelf vandaag van kant maken, maar door jou heb ik dat nu niet gedaan. Bedankt, prachtig persoon”.

Wie had ooit gedacht dat het eten van een bagel en het drinken van een koffie zo veel impact zou kunnen hebben op iemands leven?

Door Joan Osborne’s liedje vragen we ons af hoe we eigenlijk met anderen omgaan. Wat als God een van ons was of in ons leefde om de wereld een betere plek te maken? Hoe zou je een dakloze vreemdeling behandelen op straat? Het antwoord zou je leven voor altijd kunnen veranderen.

DELEN