Hij nam een foto van een ‘vel over been’ dakloze man, verwachtte niet dat broer het online zou zien

0
2

het aantal daklozen die om hulp vragen lijkt alsmaar te stijgen. Sommige mensen gaan gewoon door met wat ze aan het doen zijn, maar anderen proberen te helpen. Johnny Servantez was iemand die altijd gewoon doorliep, totdat hij op een dag Johnny Rhoades zag. Rhoades zat buiten de vlooienmarkt in Indianapolis en had hulp nodig. Servantez bekeek hem extra goed, omdat de man er anders uitzag dan de reguliere bedelaar.

Rhodes was zo ernstig vermagerd dat zijn buik zijn rug leek te raken. Servantez ging tegen zijn eigen regels in en gaf de man wat geld. Toen maakte hij een foto, om deze online te zetten. Hij voegde de locatie eraan toe en vroeg mensen die in de buurt waren om te stoppen en hem te helpen. De foto begon via social media te verspreiden, totdat hij werd gezien door de laatste persoon die iemand zou verwachten: de broer van de dakloze man.

Danny Rhodes gaf toe dat de foto hem misselijk maakte. Hij kon het niet hebben dat iemand er zo slecht uit kon zien of zo’n leven kon leiden. Hij had zijn broer al jaren niet gezien, omdat ze elkaar uit het oog waren verloren toen hun moeder was overleden. Op het moment dat Danny zijn broer zag, wist hij dat hij hem moest helpen. Het probleem was alleen dat Johnny niet langer daar zat, hij was weer verdergegaan.

Het internet weigerde om het verhaal hier te laten stoppen. Amy Renae Smith kende de familie niet, maar ze wilde wel graag helpen. Ze startte een Facebookpagina waar mensen details en tips konden delen. Het kostte de vele meelevende mensen veel moeite, maar Johnny werd gevonden en op 25 september herenigd met zijn broer.

Lees ook  Ook Famke Louise laat zich verleiden om uit de kleren te gaan voor wat fijne kiekjes:

Smith zette op de Facebookpagina dat de broers elkaar weer had gevonden en dat het verhaal gelukkig afliep, zoals iedereen hoopte. Ze vertelde dat Johnny Rhodes nu twee maaltijden, een set schone kleren, een hete douche, een kingsize bed, een rustige kamer voor zichzelf, een magnetron, een koelkast, restjes en een Pepsi had. Hij is veilig en rust uit.

Waarschijnlijk werd je geraakt door dit verhaal omdat het laat zien dat de wereld nog steeds goede intenties heeft. Je kunt de mensen in jouw leven ook raken door ze te vragen hiernaar te kijken. Laat ook je mening en opmerkingen achter in de reacties.

DELEN