Varkentje ontsnapt aan agressieve straathonden en bouwt sterke band op met reddende engel.

0
3

Het levensverhaal van dit varkentje begint erg dramatisch. Het varkentje, dat ongeveer 200 kg weegt, moest uren rennen voor z’n leven. De arme stakker werd opgejaagd door een roedel agressieve straathonden.

Zijn vlucht leidde hem uiteindelijk naar een drukke straat in Rougemont in North Carolina (VS). Daar stortte het arme diertje van uitputting in elkaar. De agressieve straathonden begonnen het varkentje vervolgens gewelddadig te bijten.

In normale omstandigheden zou dat het einde geweest zijn voor het varkentje, maar gelukkig besloot een dierenliefhebber de hulpdiensten te bellen. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de honden verdwenen, maar het varken bevond zich in erbarmelijke toestand. Het had lelijke verwondingen en bloedde hevig.

De politie bracht het gewonde dier naar het dierenasiel van Orange County. De personeelsleden van het asiel deden wat ze konden om het dier te verzorgen. Ze hadden slechts beperkte middelen omdat ze gewoonlijk niet voor grote boerderijdieren zorgen. Daarom namen ze contact op met Alesja en Alex Daehnrich, de oprichters van Blind Spot Dierenopvang.

Lees ook  Afgekickte mama deelt schokkende foto van hoe ze er 4 jaar geleden uitzag. (Niet voor gevoelige kijkers)

De twee dierenliefhebbers arriveerden in het asiel en doopten het varken “Toby.” “Van zodra Alex bij Toby ging zitten, legde hij meteen zijn grote hoofd op het been van Alex. Toen wisten ze meteen dat ze Toby zouden houden”, verklaarde Alesja aan The Dodo.

De dierenliefhebbers namen het varken onder hun hoede en probeerden hem zo goed mogelijk te verzorgen. Eerst dachten ze dat een van zijn benen gebroken was, maar het bleek om een zware infectie te gaan. Omdat de wonden zo diep waren, moesten ze gehecht worden.

Lees ook  Dame rijdt tien uur om blinde kitten te adopteren - katje vormt meteen een onafscheidelijke band met geredde hond

Toby werd met liefdevolle zorgen en affectie overladen, en Daehnrich hield zijn gezondheidssituatie nauwgezet in de gaten. Het varken begon zich langzaam maar zeker te herstellen, en begon een heel bijzondere band met zijn reddende engel te vormen.

“Op een dag was Toby in het hok toen hij Alex zag aankomen. Hij was zo opgewonden dat hij op volle snelheid door het hok rende. Ik wist niet dat het dier zo snel kon rennen! Zijn oren flapperden zelfs in de wind. Toby rende naar Alex toe alsof ze oude vrienden waren. De tranen sprongen in m’n ogen”, getuigde Alesja over de speciale band tussen de twee.

DEEL dit verhaal om dierenliefhebbers als Alex en Alesja de erkenning te geven die ze verdienen!

Bron en afbeeldingen: The Dodo

DELEN