Mama laat baby op bed liggen en draait rug – 1 seconde later verandert haar leven voorgoed.

0
6

Wat is er schattiger dan knuffelen met een baby? Wanneer de avond valt, is het altijd gezellig om je baby naast je in bed te hebben. Er bestaat echter discussie over of dit wel zo veilig is.

Het kan daadwerkelijk erg gevaarlijk zijn, en in sommige gevallen is het leven van je baby zelfs in gevaar. Als je een van de personen bent die hun baby bij je in bed laten slapen, moet je dit zeker lezen.

De ouders Paige Ferguson en Blake Linton waren bij vrienden op bezoek toen hun zes maanden oude Colton in slaap viel. De ouders besloten om Colton in het bed van hun vrienden te slapen te leggen. Ze stopten Colton goed onder, met kussens rondom hem, zodat hij comfortabel en veilig was.

Maar kort nadat ze hem neergelegd hadden, viel Colton toch uit bed. En hoewel het bed slechts 60 cm van de grond was, maakte het niet uit. In die oogwenk veranderde het leven van Colton voorgoed. Toen zijn ouders de kamer binnenkwamen en Colton op de grond vonden, leek het niet ernstig.

In een Facebookpost beschrijft moeder Paige het tragische ongeluk.

“Hij had een buil op zijn hoofd. Een buil. Hij was aan het huilen, reageerde alert en op zeker ogenblik lachte hij zelfs”, schrijft Paige. “Omdat we paranoïde ouders zijn, besloten we om hem te laten evalueren.”

Lees ook  Vrouw verliest 90 kilo en wint 900.000 volgers, dat is te begrijpen:

De ouders waren er zeker van dat de dokters hen zouden zeggen dat het maar een buil was en dat er niets was om zich zorgen over te maken. Maar ze hadden het compleet fout. Tot grote verwoesting van de ouders was Colton helemaal niet oké, en vanaf dat moment zou zijn leven voorgoed veranderen.

“Hij had zijn schedel gebroken en de helft van zijn totale bloedvolume bloedde in zijn hersenen”, schreef de moeder. “Ik ga direct zijn … Colton zal misschien niet leven. Colton zal misschien leven, maar nooit praten of wandelen. Nu vecht hij nog voor zijn leven omdat we nog niet veilig zijn. Dit is een nachtmerrie.”

De ouders waren kapot van het verschrikkelijke nieuws.

Hoewel er 20 dokters en verpleegsters waren die voor Colton zorgden, kon niemand zeggen of hij wel zou overleven.

“Ik wist dat er iets fout was toen ik vroeg of hij oké zou zijn, en iedereen gewoon antwoordde: ‘We doen wat we kunnen.’ Niemand antwoordde ‘ja.’”

Paige leerde later dat de bloedingen van Colton zo ernstig waren dat het tot een hartstilstand kon leiden.

Lees ook  Nieuwslezeres trekt per ongeluk haar jurkje omhoog tijdens het 18.00 journaal

Een maand lang moest hij ingewikkelde operaties ondergaan en werd dag en nacht gemonitord. Dat leidde tot nog meer verwoestend nieuws: Colton had zo’n zwaar hersenletsel dat hij misschien voor de rest van zijn leven als een plant zou moeten leven – als hij het al zou overleven.

Paige zegt dat ze haar verhaal deelde om andere ouders te waarschuwen.

“Ik wil niet dat andere ouders dit moeten meemaken … ik wil niet dat een kind dit ooit moet doorstaan.”

In haar Facebookpost vraagt ze ouders ook om elke buil ernstig te nemen. In haar geval was het hun paranoia die het leven van hun baby redde.

In april van dit jaar slaagde Colton erin zijn oogjes te openen en werd hij uit het ziekenhuis ontslagen. Hij gebruikt een voedingstube en neemt dagelijks medicijnen om te overleven – maar er is hoop.

 

Het is extreem droevig dat iemand die nauwelijks aan zijn leven begon al zo zwaar gewond werd. Maar gelukkig blijkt de kleine Connor een echte vechter.

DEEL dit artikel met je vrienden en familie zodat meer ouders begrijpen hoe gevaarlijk het is om een baby in een volwassen bed te laten slapen.

Bron en afbeeldingen: Newsner

DELEN