Dolfijnentrainer smeert rode lippenstift op witte dolfijn om haar “mooier” te maken.

0
4

Een video van een dolfijnentrainer in een Chinees zeezoogdierenpark zorgt online voor heel wat opschudding. In de video is te zien hoe een trainer rode lippenstift op een beloega (witte dolfijn) smeert. Volgens de Britse krant Metro wilde de vrouw de dolfijn een beetje “mooier” maken.

De feiten vonden begin deze maand plaats in het Sun Asia Ocean World park. De video belandde op de sociale media, en de geschokte reacties bleven dan ook niet uit.

Een mariene bioloog genaamd Naomi Rose uitte tegenover The Dodo haar bezorgdheid: “Wat me nog het meeste irriteert, en wat me in China in het algemeen irriteert, is dat er geen respect wordt getoond voor dieren. Het is allemaal erg antropomorfisch … het is gewoon zo bizar om een dier als een schilderdoek te beschilderen. Het geeft blijk van een totaal gebrek aan respect.”

Lees ook  Dominee doneert nier aan man – als opererende chirurgen een enge ontdekking doen en de alarmbellen gaan rinkelen

De voorbije jaren bezocht Naomi meerdere dolfinaria en aquaria in China en zegt dat ze spijtig genoeg niet verbaasd is over deze video.

“Ik ben teleurgesteld, maar niet verrast. Ze doen erg veel circusachtige dingen met de dieren. Het lijkt wel een dolfinarium van bij ons in de jaren ’60. Ze doen belachelijke trucjes en draaien erg harde circusmuziek. Dingen die in het westen niet meer aanvaard worden.”

Lees ook  Voor- en na foto’s van 16 mensen die helemaal gestopt zijn met drinken!

In het wild worden witte dolfijnen meer dan 60 jaar oud. Maar in gevangenschap worden ze nauwelijks 25 jaar. Dolfijnen zijn erg sociale dieren die gewoonweg niet in een krappe tank thuishoren.

Bovendien worden de witte dolfijnen gevangen in het wild. Witte dolfijnen planten zich in gevangenschap immers niet goed voort. Daardoor worden hele families uit elkaar gerukt om een cementen tank te wonen, en dat allemaal tot vermaak van de mens.

Bekijk de video hieronder en DEEL dit om op te roepen een einde te maken aan deze praktijken!

Bron en afbeeldingen: YouTube

DELEN