Dierenarts staat op het punt om verlaten, verlamde puppy te euthanaseren – kijkt een beetje beter en doet ondenkbare ontdekking.

0
6

Het is altijd erg tragisch wanneer een eigenaar niet van zijn of haar huisdier houdt. Dit gebrek aan emotie manifesteert zich vaak in verlating, dikwijls omdat het dier luidruchtig, ongehoorzaam of ziek is en daarom extra zorgen nodig heeft. Wat de reden ook is, het is altijd droevig om te zien hoe een dier uit z’n eigen huis gezet wordt.

Dat was het geval voor een onfortuinlijke hond genaamd Bo, van wie de eigenaar dacht dat ze verlamd was en haar bij de dierenarts achterliet.

Gelukkig weigerde de dierenarts de verklaring van de eigenaar te geloven en besloot zelf een beetje onderzoek te doen. Ze zou algauw iets ontdekken dat alles zou veranderen.

De zes weken oude Bo dacht dat ze voor het leven een liefdevolle thuis had. Wist zij veel dat haar eigenaar andere ideeën zou hebben. Bo had moeilijkheden met haar mobiliteit en op zeker ogenblik kon ze niet meer wandelen.

Eerder dan de hond te proberen helpen, koos de eigenaar voor de gemakkelijke uitweg. Bo werd naar een dierenarts gebracht, waar de eigenaar de situatie uitlegde en zei dat de hond verlamd was. De eigenaar zei dat ze niet wilde dat Bo zou lijden, en vroeg de dierenarts om haar te euthanaseren.

Lees ook  Dame rijdt tien uur om blinde kitten te adopteren - katje vormt meteen een onafscheidelijke band met geredde hond

De dierenarts besloot echter om Bo eerst verder te onderzoeken. Maar voor ze besefte wat er echt aan de hand was, verliet de eigenaar het gebouw. De vrouw vertrok zonder een woord te zeggen en liet Bo gewoon achter.

De dierenarts diende Bo intraveneuze voeding toe. In plaats van het verzoek van de eigenaar in te willigen, wilde de dierenarts de oorzaak van het probleem kennen.

Het daaropvolgende onderzoek bracht iets aan het licht dat alles zou veranderen.

Toen de dierenarts wat beter keek, zag ze iets vreemd aan de manier waarop Bo bewoog. Ze ontdekte dat de puppy aan hypoglycaemie leed, een medische aandoening die met zich bracht dat ze een lage bloedsuikerspiegel had. De enige reden waarom Bo symptomen had die op verlamming leken, was omdat ze gewoon te zwak was om te bewegen.

Bo kreeg meteen de nodige behandeling om kracht te winnen en gaf de hond over aan Piper Wood, die Hand in Paw leidt, een dierenwelzijnsgroep uit California. Het duurde niet lang vooraleer ze resultaten begon te zien.

“Misschien dat ze haar niet genoeg te eten gaven, en haar bloedsuikerspiegel was te laag”, vertelde Piper.

Uiteindelijk was de remedie eenvoudig. Een beetje vloeistoffen en Bo was in staat om te genezen.

Lees ook  Maak jij je bed ook al járen verkeerd op?

Bo was zichtbaar angstig wanneer ze bij de dierenartsen was, en Piper merkte dat de puppy bang was van mensen. Ze besloot om haar een nieuwe naam te geven: Bella. Terwijl Bella wachtte op een nieuwe, eeuwige thuis zou Piper voor haar blijven zorgen. Piper wilde boven alles dat Bella zou beseffen dat er van haar gehouden werd.

En ze zou slagen. “Toen ik haar naar haar nieuwe thuis bracht, zag ik haar voor het eerst spelen. Ze speelde met wel 10 verschillende speeltjes tegelijk en liep vrolijk rond. Dat was ongelofelijk om te zien omdat ik alleen haar angstige kant gezien had. Ze voelt zich zoveel beter, en ze voelt zich thuis nu”, vertelde ze.

Gelukkig was de dierenarts in staat om de toekomst van Bella te redden, en nu heeft de hond uitzicht op het leven dat ze verdient. We hopen dat Bella nog lang van haar nieuwe thuis mag genieten, en zich nu kan concentreren op de dingen die elke jonge hond zou moeten doen.

Alle honden verdienen het om in een warme en liefdevolle thuis te wonen. DEEL dit als je het daarmee eens bent!

Bron en afbeeldingen: Newsner

DELEN