Moeder vroeg vreemde om haar pasgeboren baby mee te nemen en haar achter te laten

0
2

Rachelle Sanders stond voor een ongelooflijk moeilijke beslissing.

Eerder deze maand was ze aan het rusten in het ziekenhuis, nadat ze via een keizersnede van een zoontje was bevallen. Toen kwam een verpleegster in paniek haar kamer binnen.

Eén van de dodelijke bosbranden die Californië teisterde, naderde het ziekenhuis waar ze zich bevond (nabij de plaats Paradise). Rachelle moest samen met pasgeboren Lincoln zo snel mogelijk het ziekenhuis verlaten.

De kersverse moeder kon niet rennen of lopen door de keizersnede en werd, met Lincoln op schoot, in een rolstoel geplaatst. Ziekenhuismedewerkers probeerden iedereen zo snel mogelijk in auto’s te krijgen om de bosbrand te ontsnappen.

Rachelle werd in Davids auto geplaatst, een werktuigbouwkundig ingenieur van het ziekenhuis, zonder medische achtergrond. Op het moment dat ze weg wilden rijden, hoorden ze een gigantische explosie. Gasflessen hadden vlam gevat en waren ontploft. Mensen vluchtten uit hun auto’s uit angst om levend verbrand te worden. De achterlichten van Davids auto smolten door de hitte, aldus de Huff Post.

Lees ook  Pitbulls zijn niet agressief? Moet je deze video maar even bekijken, blijft niets van over:

„Ik dacht dat ik het niet zou redden, absoluut”, vertelde Rachelle aan CNN. „Ik wist niet of iemand van ons het zou overleven. Het was heel, heel erg angstaanjagend.”

De vlammen kwamen alsmaar dichterbij. De moeder besloot dat het leven van haar zoontje het allerbelangrijkste was en vertelde David: „Als het zover komt, als je moet rennen, neem de baby mee”, aldus de San Francisco Chronicle. „Laat mij achter.”

Lees ook  Bruidegom draait zich om en merkt beschamend detail op. Seconden later ligt de hele kerk plat van het lachen….

Tijdens hun rit werden ze meerdere malen gedwongen om van richting te veranderen en om te keren. Op een gegeven moment reden ze zelfs voorbij Rachelles huis, wat compleet verbrand was, alleen de schoorsteen stond nog.

Gelukkig overleefden Rachelle, Lincoln en David. Zijn achternaam kwam ze nooit te weten. Haar echtgenoot Chris en haar twee oudere kinderen waren ook ongedeerd.

Na deze afschuwelijke en angstaanjagende ervaring vertelde Rachelle aan CNN: „Ik heb nooit een Thanksgiving gevierd waar ik zo weinig had, maar me zo dankbaar en gezegend voelde.”

Het moeten verschrikkelijke momenten zijn geweest voor Rachelle en alle andere mensen die door vlammen omringd waren. Gelukkig is het goed afgelopen en zijn moeder en kind gezond en wel!

DELEN